Fargenes mentale påvirkning – Kurs


Visste du at vi bevisst og ubevisst påvirkes mentalt av fargene vi omgir oss med? At det ligger mye helse i gode farger?

På lik linje med at du påvirkes positivt eller negativt av lukter, lyder, smaker og synsinntrykk, påvirker også fargene deg, som du registrerer gjennom synet, eller som du omgir deg med. Det kan være fargene på vegger og i interiøret ditt, på kontoret, garderoben din eller ute i naturen. Eller det kan rett og slett være fravær av farger, som også påvirker deg. Påvirkningen kan slå positivt eller negativt ut, alt avhengig av hva du assosierer disse fargene med, eller hvordan du oppfatter en fargeløs tilværelse. Farger preges også av hverandre, som betyr at de endrer sin karakter avhengig av hvilken farge den er i nærheten av. En gul vegg vil oppleves helt forskjellig, om det står en rød eller en blå sofa inntil. En politi i sort uniform, vil skape et totalt annet inntrykk hos deg, enn en politi i rosa uniform. Noe av dette er innlærte mønster, at sort blant annet assosieres med frykt, respekt, stil eller sorg. Rosa er ofte forbundet med babyer eller små barn, noe som i seg selv er uskyldig, ufarlig, mykt osv. Vi kommuniserer mye med farger, på et svært høyt nivå, uten nødvendigvis tenke over det i det daglige. Vi trenger ikke gå lenger enn til hvordan farger blir brukt i markedsføring, og dobbeltbetydningen som sendes ut, via budskapet i seg selv, i tillegg til fargebruken. Dette blir gjort helt bevisst, og påvirker deg mest sannsynlig slik markedsføreren har håpet på. For noen kan spesielle farger fra barndoms- eller ungdomstiden slå ut i positive eller negative triggere, i mange år fremover, for noen resten av livet. Men dette kan endres på gjennom hypnoterapi, ved at terapeuten gjør omprogrammeringer av et uheldig mønster, i ditt ubevisste sinn.

«Hva trenger du å møte når du kommer hjem?»

Hva trenger vi når vi kommer hjem fra en lang dag på jobb? Ønsker vi å møte en rolig farge (eller fravær av farger) og en behagelig lyssetting, eller ønsker vi energiske farger, som rødt, oransje eller en mønstrete tapet? Dette er svært personlig, og det er lett å falle for det interiør-reklamene ønsker at vi skal kjøpe og innrede med. Mange fargeeksperter snakker om trender og om hva som er nytt, hva som er ton-i-ton, eller hvorfor du skal velge deres produkt. Når det gjelder klær, er det så enkelt som at feil bruk at farger til din hud og ditt hår, vil kanskje ikke få deg til å fremstå som den beste utgaven av deg selv, og du vil kanskje fremstå som trøtt og sliten eller daff, og etter hvert begynne å føle deg daff. I motsatt fall kan det være at det nettopp er masse farger som får deg til å blomstre, og tenke nytt.

Ikke alle ønsker å stikke seg ut med bruk av farger, og mange synes dette kan være skummelt. Men hvis du kan noen av kjørereglene og triksene, er det plutselig mye tryggere.

Det kan være lurt å få gjort en god kartlegging av din personlighets-type, og teste hvordan fargene påvirker deg mentalt, og hva som dominerer sanseinntrykkene dine, og om noen farger ligger som en blokkering i sinnet ditt.

Kursets innhold:

  • Hvilke farger påvirker deg som menneske? Positive og negative påvirkninger, og hvorfor?
  • Hva jobber du med til daglig, har du aktive eller rolige arbeidsoppgaver på jobb?
  • Hva ser du for deg at du ønsker å møte av farger når du kommer hjem? Hva møter deg i dag?
  • Hvilke farger møter deg når du våkner om morgenen?
  • Kartlegging av din personlighetstype, for å kartlegge hvordan du tar inn dine sanseinntrykk, på den mest dominante måten.
  • Det lages enkle fargekart / fargecollager, av farger som du mener gir deg god energi.
  • Vi ser på hvordan du endrer deg i møte med personlige farger.
  • Vi ser på hvordan farger oppfører seg sammen med andre farger (video).
  • Vi er igjennom en nydelig og avslappende hypnoterapisesjon, som handler om å slappe godt av i hverdagen, uten stress.
  • Vi oppsummerer etter sesjonen, og det blir delt ut kursbevis. Lydfil av sesjonen vil bli ettersendt alle på mail.

Kurset varer i 3 timer. Meld deg på her, eller litt lenger ned på siden. Skriv hvilke av dagene som passer for deg.

Kursdatoer i juni og juli 2024 er:
Onsdag 12. juni kl. 17 – 20. Adresse er Statsminister Kolstads vei 1 – 3, 1710 Sarpsborg.
Onsdag 19. juni kl. 17 – 20. Adresse er Statsminister Kolstads vei 1 – 3, 1710 Sarpsborg.
Onsdag 10. juli kl. 17 – 20. Adresse er Statsminister Kolstads vei 1 – 3, 1710 Sarpsborg.
Onsdag 17. juli kl. 17 – 20. Adresse er Statsminister Kolstads vei 1 – 3, 1710 Sarpsborg.

Pris er kr. 850,- (min. 6 stk.), som inkluderer drikke og enkel bevertning. Hvis du skaffer / inviterer min. 5 kursdeltakere, får du som har invitert, kurset til halv pris (kr. 425,-).
Ta med deg to interiørblader (kan være gamle), en god saks, noen blanke ark og en limstift.
Ta gjerne også med deg et par fargerike klesplagg / skjerf (eller lån hvis mulig). Det trenger ikke være noen du selv bruker eller liker, vi skal bare sammenlikne.

Kurset er perfekt for deg som:
1. Ønsker litt info om fargenes betydning og oppbygging, noe som er svært nyttig for alle som ønsker å lære litt om farger og nyanser, kontraster, nabofarger, litt om nyttig fargepsykologi, samt hvordan man kan kompensere og manipulere med farger.
2. Ønsker en endring av farger på interiøret ditt hjemme, på hytta eller på jobben. Noe å bli glad av, uten å måtte følge alle råd fra handelsstand. De vet nemlig svært lite om deg og din bolig.
3. For deg som ønsker å finne årsaker til uønsket stress, negative triggere eller for deg som er redd for å bruke farger, men som ønsker mer farger inn i livet ditt, og er litt rådvill.
4. For deg som trenger en endring i forhold til farger i garderoben din, sett opp mot hud og hår, og for å lære deg å kommunisere med farger, i de rette settingene.

«Visse du at underbevisstheten din rommer så mye som ca. 95% av din totale bevissthet? Det betyr at ved å bruke kun viljestyrken på å endre fokus, samarbeider du kun med ca. 5% av sinnet ditt, og endringer ved kun å bruke viljestyrken, vil ta lang tid i de fleste tilfeller, er tidkrevende og ofte faller man tilbake i de gamle mønstrene igjen etter en periode. Så de varige endringene, gjøres i underbevisstheten, hvor uvaner og uheldige mønstre, altså fastlåste nevrologiske koblinger, løses helt opp, og så dannes det nye sunne koblinger / mønstre, via terapi».

Velkommen til kurs!

Oliviaklinikken har taushetsplikt, og følger strenge etiske retningslinjer. Vi er medlem av Norges Landsforbund av Homøopraktikere.

Meld din interesse her, og skriv hvilke dagene over som passer best for deg, i kommentarfeltet i kontaktskjemaet.
Kurset kan også gjennomføres over Teams, eller hjemme hos deg, hvis avstanden tillater det. Det hender også at vi gjennomfører kurset i andre lokaler, etter behov og ønske. Gi meg gjerne beskjed hvis du har lysst til å få kurset til ditt hjemsted, men ikke har mulighet til å ha det hjemme.

Stor klem fra Karina Olivia