Tankekjør, ugunstige tankemønstre, tankekaos


Kjært barn har mange navn…

Det er lett for andre å tenke at man bare kan «stramme seg opp», skjerpe seg eller ikke være så selvsentrert, når noen har det vanskelig, og tankene hoper seg opp til et kaos, som setter deg ut av spill, delvis eller helt. Så enkelt er det ikke for alle, og i denne artikkelen vil jeg belyse flere typer tankekaos som mange mennesker sliter med, og det at man ikke er alene om dette, men viktigst av alt: Det finnes en enkel måte å kvitte seg med det vonde tankekaoset, som skaper et ødeleggende tankekjør, grunnet en uorganisert tankestruktur og tankemønstre.

«Å snakke ut om det som plager deg er alltid lurt, men det er ikke alltid man har den eller de rette personene rundt seg, til å kunne åpne seg 100%, om sine plager. Dette kan skyldes sakens natur, eller at man ikke føler at man stoler på de menneskene man har tilgjengelig i sitt nettverk, eller rett og slett ikke ønsker å dele utfordringene sine med mennesker man kjenner. Da er det viktig å søke profesjonell hjelp

Det å ha mange tanker i hodet samtidig, er ikke noe nytt, og kan for mange være sunt, men når det blir for mange negative tanker, triste tanker, redde tanker, unyttige tanker, nye tanker og gamle tanker som sloss om plassen samtidig, må det gjøres en opprydding. Det er rett og slett en mental storrengjøring som må til, både på det bevisste og det ubevisste plan. Mye kan gjøres kun i den bevisste delen av sinnet vårt, ved å få på plass gode rutiner, følge såkalte utprøvde «oppskrifter» eller ved samtaleterapi, men dessverre tar dette ofte lang tid, og så fort man ikke klarer å holde fokuset på alt som må til lenger, faller man ofte tilbake til de gamle mønstrene igjen.

Det er her hypnoterapien er suveren, da det jobbes med ditt ubevisste sinn, selvsagt med din godkjenning. I underbevisstheten din ligger blant annet alle følelsene dine, vaner og uvaner, og de fastlåste uheldige handlingsmønstrene. Så det er her, inne i underbevisstheten din, endringene må gjøres, for å gjøre de rette omprogrammeringene, slik at du stopper å utføre det som er problematisk for deg, og begynner med nye, gode handlingsmønstre, som jobber i riktig retning, i forhold til det du ønske å oppnå. Se for deg en klokke med visere, som stadig går for fort, eller for sakte, som stopper opp i tide og utide, og som bråker unødvendig. Da er det lite hensiktsmessig, og lite nyttig, å manuelt bare flytte på viserne hver gang den viser feil tid, benytte ørepropper for ikke å høre bråket, forlate rommet, eller å telle til ti. Vi løser da ikke problemet ved roten. Vi må rett og slett inn i klokkens urverk og gjøre de rette justeringene, eller omprogrammeringer, først da vil klokken vise riktig tid, gå lydløst og ikke gi deg irritasjon og tankekaos. Slik er det også med sinnet ditt, de rette justeringene / omprogrammeringene må gjøres inne i urverket ditt, altså inne i underbevisstheten, for å kunne endre til nyttige handlingsmønstre og gode tankesett. Det er ikke spesielt effektivt å bare tenke seg til endringer med det våkne sinnet (det bevisste sinnet), men vi trenger hjelp av den store underbevisstheten, etter at den selv har fått påfyll av god kunnskap, via hypnoterapi.

Dette er en helt nydelig og meget konstruktiv måte å jobbe med selvutvikling på, både på det bevisste plan og det ubevisste plan. Vi er først igjennom en god kartlegging og evt. en samtaleveiledning, så får du slappe godt av og bare nyte terapien. I etterkant av behandlingen vil du få tilsendt et opptak / lydfil av behandlingen, slik at du kan høre på den flere ganger de nærmeste dagene, det er alltid lurt, og dette går vi igjennom på kartleggingssamtalen i forkant. Alt gjøres online gjennom Teams, og du trenger ikke å forlate huset.

Visse du at underbevisstheten din rommer så mye som ca. 95% av din totale bevissthet? Det betyr at ved å bruke kun viljestyrken og din våkne bevissthet på å bli kvitt vaner, uvaner, vonde følelser, tankekaos og uheldige fastlåste mønstre, så samarbeider du kun med ca. 5% av sinnet ditt, og endringer ved kun å bruke viljestyrken, vil ta lang tid i de fleste tilfeller, og ofte faller man tilbake i de gamle mønstrene igjen etter en periode. Så de varige, gode og bærekraftige endringene, gjøres inne i underbevisstheten (selve urverket), hvor fastlåste nevrologiske koblinger, løses helt opp, og så dannes det nye sunne koblinger / mønstre, via hypnoterapi.

«Tankekjør kan bli så alvorlig, at man mister både nattesøvn og glede i hverdagen. Tankekaoset skyldes et svært lite konstruktivt tankemønster, som er skapt av negative eller overveldende hendelser, eller kanskje også av egne oppfatninger om noe som ikke nødvendigvis stemmer med virkeligheten. Dette kan enkelt løses til det bedre gjennom en god kartlegging og samtaleveiledning, for først å finne rotårsaken til det ustrukturerte tankemønsteret. Videre vil det være nyttig å behandles med EFT for raskt å komme i følelsesmessig balanse igjen, og til slutt gjøres gode justeringer / omprogrammeringer for å fjerne det uheldige tankemønsteret, inne i underbevisstheten. Det bygges opp nye nevrologiske koblinger, via hypnoterapi. Dette gjøres online på Teams, og du trenger ikke forlate huset. Teams laster du ned helt gratis, etter at du får en lenke på epost av oss.»

Tankekaos, eller tankekjør skyldes ofte negative opplevelser, hendelser, eller traumer, men fellesnevneren er vonde eller frustrerte følelser rundt opplevelsene, som skaper kaos i sinnet ditt, som er vanskelig å sortere / sortere ut. Det kan selvsagt også være positive opplevelser, som kan være roten til tankekjør, så felles for disse to typer tankekaos, er at det er behov for en opprydding, da vonde følelser ligger og blokkerer, eller at du er overveldet over ting som har skjedd i livet ditt. Dette hjelper Oliviaklinikken deg med. Send oss gjerne en henvendelse, så tar vi kontakt med deg, for avtale om en gratis kartleggingssamtale.

Hvis du lurer på om det er tankekaos du plages med, finner du her noen eksempler på hendelser, som kan lede til tankekjør og ugunstige tankemønstre:
Kjærlighetssorg, samlivsbrudd, økonomiske vanskeligheter, mobbing, sykdom, følelsen av mye ansvar privat eller på jobb, uenigheter, krangler, sjalusi, misunnelse, beskyldninger, avhengighet, kontrollbehov, mangel på kontroll, bekymringer, ADHD (her tilbyr vi egen behandling i tillegg), fremtidige hendelser man gruer seg til, ulovlige handlinger (her bør man søke annen hjelp først), ubesluttsomhet, å miste noen i død. På den mer positive siden, kan det handle om flere ting som har skjedd samtidig i livet ditt, som skaper tankekaos, som det kan være hensiktsmessig å få ryddet opp i, for å få en god flyt og fremdrift videre i livet.

Det kan være at du trenger behandling for andre utfordringer i tillegg, før eller etter behandling av tankekaos, men det vil vi komme frem til sammen med deg på kartleggingssamtalen.

Send inn din henvendelse og / eller spørsmål her: Kontaktskjema

Velkommen til Oliviaklinikken, jeg håper å høre fra deg i forhold til spørsmål du eventuelt måtte ha i forhold til behandling for tankekaos.
Stor klem fra Karina Olivia 🙂