Sanserom – til terapi og avslapning – foredrag


Kunst, farger, planter, lukter, overflater og lyder – hvor viktig er dette for oss mennesker?

Svært viktig vil jeg si. Vi lever alle i en verden full av påvirkninger, stress og tidspress, og det blir bare viktigere og viktigere med et sted der du kan innhente deg og gi kropp og sinn en fortjent hvil, og et pusterom, uten at dette trenger å koste alt for mye. Grepene er enkle å fikse selv, hjemme eller på arbeidsplassen din, da ikke alle har mulighet eller interesse av å benytte dyre tjenester som massasje, spaopphold, følge faste yogatimer eller å reise til fjerne strøk for å oppleve god avslapning i hverdagen. Har du for eksempel sosial angst, er lite mobil, har begrenset økonomi eller tid, vil det å finne denne roen og avslapningen hjemme, kunne ha spesielt stor nytteverdi for deg.

Et godt sanserom er et rom eller en del av et rom til avkopling og avstressing. Det kan alle skape, med litt kreativitet, innsatsvilje og interesse. Det handler ikke om størrelsen på sanserommet eller å måtte anskaffe seg dyre innretninger, men snarere om hvordan du anordner dette avkoplingsstedet ditt, og at du skaper deg en stressfri sone, der du setter rammene for din kvalitetstid.

Som kokk, interiørdesigner og terapeut, vet jeg hva som skal til med tanke på å stimulere sanseinntrykkene våre, i en positiv retning. Vi er alle ulike, så å generalisere hva som skal til, har lite for seg. Vi må analysere hva som er dine foretrukne lukter, lyder, farger og overflater, for å kunne slappe godt av, og jobbe ut i fra det. De fleste har de rekvisittene som skal til hjemme, eller om mulig kan låne det som mangler av en venn, et familiemedlem, en kollega eller nabo. Begynn med å lage deg en liste over de luktene som gjør deg rolig, de fargene som får frem en innvendig ro og positive minner, og hvilke overflater du liker å ta på, for eksempel ull, silke, pels, en dyne o.l. Til slutt lager du en liste over musikk eller lyder som appellerer til deg, og som får deg inn i en rolig og drømmeliknende tilstand, som for eksempel fulglekvitter, bølgesus, rolig pianospill eller andre gode og dempede lyder. Det kan også være at du liker stillheten best, eller ønsker å benytte en lydbok i stedet, eller vakker kunst å se på. Dempet belysning eller ikke, er også et valg du tar.

Din personlighetstype har en del å si i denne sammenheng, altså hvordan du tar inn dine sanseinntrykk. Dette kan jeg hjelpe deg med å kartlegge, slik at din opplevelse av denne type avslapning blir så optimal som mulig. Det vi kartlegger er om du er dominant kinestetisk, auditiv, auditiv digital eller visuell, noe som er helt avgjørende for å optimalisere denne avslapningssfæren. Jeg vil også hjelpe deg med å sette sammen en god kombinasjon av rekvisitter, hvis du ønsker det, ved å bestille en samtaleveiledning. Du kan også bestille en tilpasset / personifisert lydfil hos oss, som tar for seg det temaet du trenger eller ønsker, som for eksempel temaene hverdagsstress, fokus, motivasjon eller selvutvikling innenfor et område du ønsker å utvikle deg mot. Som bedrift eller organisasjon / utdanningsinstitusjon, kan du bestille et foredrag om temaet sanserom.

«Farger og overflater er viktige sanseinntrykk. Hvilke farger ditt sinn opplever som beroligende, er personlig, og er helt uavhengig årstider, moter og trender».

Visse du at underbevisstheten din rommer så mye som ca. 95% av din totale bevissthet? Det betyr at ved å bruke kun viljestyrken på å endre vane eller fokus, samarbeider du kun med ca. 5% av sinnet ditt, og endringer ved kun å bruke viljestyrken, vil ta lang tid i de fleste tilfeller, er tidkrevende og ofte faller man tilbake i de gamle mønstrene igjen etter en periode. Så de varige endringene, gjøres i underbevisstheten, hvor uvaner og uheldige mønstre, altså fastlåste nevrologiske koblinger, løses helt opp, og så dannes det nye sunne koblinger / mønstre, via hypnoterapi.

Kartleggingssamtaler hos Oliviakliniken er gratis og helt uforpliktende, og gjennomføres på forhånd, på telefonen eller på Teams, etter avtale. Samtalen tar ca. 30 min

Velkommen til en hyggelig prat. Jeg håper å høre fra deg i forhold til spørsmål du eventuelt måtte ha,
med tanke på å skaffe deg et sanserom til avslapning og avkopling. Oliviaklinikken har taushetsplikt, og følger strenge etiske retningslinjer. Vi er medlem av Norges Landsforbund av Homøopraktikere.

Ta kontakt her: Kartleggingssamtale
Stor klem fra Karina Olivia