Hudplukking – den altoppslukende uvanen

«Kroniske uvaner som hudplukking, er en form for selvskading, og et destruktivt handlingsmønster som kan være vanskelig å bryte ut av, uten den rette hjelpen».


Selvskading?

Har du noen gang kjent på trangen etter å plukke, pille eller klø på hudskorper, eller skade huden din? Systematisk / kronisk pilling blir fort en uvane som det er vanskelig å vende, og er en form for selvskading, som kan kommer helt ut av kontroll. Bak dette uheldige handlingsmønsteret og skadelige uvanen, kan det ofte ligge angst eller stress i det skjulte. Trangen blir fort overveldende og oppleves ofte som en lettelse, når man først begynner å klø. Det å endre denne uvanen ved hjelp av kun viljestyrken din, er vanskelig, og krever en enorm disiplin og fokus.

Visse du at underbevisstheten din rommer så mye som ca. 95% av din totale bevissthet? Det betyr at ved å bruke kun viljestyrken på å endre en uvane, samarbeider du kun med ca. 5% av sinnet ditt, og endringer ved kun å bruke viljestyrken, vil ta lang tid i de fleste tilfeller, og ofte faller man tilbake i de gamle mønstrene igjen etter en periode. Så de varige endringene, gjøres i underbevisstheten, hvor uvaner og uheldige mønstre, altså fastlåste nevrologiske koblinger, løses helt opp, og så dannes det nye sunne koblinger / mønstre, via terapi.

Oliviaklinikken tilbyr flere gode metoder for å hjelpe deg med å bli kvitt uvaner, som kartlegging, samtaleveiledning, hypnoterapi og EFT. Ta kontakt for en uforpliktende samtale, for å sette sammen et riktig behandlingsopplegg tilpasset dine behov og utfordringer.

Velkommen til en hyggelig prat, og jeg håper å høre fra deg i forhold til spørsmål du eventuelt måtte ha,
i forhold til Hudplukking.
Stor klem fra Karina Olivia