Hjernebølger og hypnoterapi

Visste du at hjernen vår opererer på forskjellige bølgehastigheter?

Det er hovedsakelig 4 typer hastigheter på hjernebølgene våre, spesielt innenfor hypnoterapi, og jeg skal i denne artikkelen forklare litt om nettopp dette.

I hypnoterapien snakkes det om hjernebølgene Beta, Alfa, Theta og Delta. Dette er fire forskjellige hastigheter hjernen vår jobber på, som påvirker oss og handlingene våre.

Når hjernebølgene våre er i Beta (13 – 38 Hz), de raske bølgene, er du klar og våken, kan kjøre bil, og deltar aktivt i aktiviteter, i samtaler og kommer med raske replikker, altså du er ved full bevissthet.

Når hjernebølgene våre er i Alfa (8 – 12 HZ), er hjernebølgene litt langsommere enn når de er i Beta, da er du i en mer dagdrømmende og avslappende tilstand, på samme måte som når du leser en bok, ser på en film, eller drømmer deg bort i fantasien (lett transe), men du er fortsatt våken. Man er ofte innom Alfa selv når man kjører bil (ved at du kobler inn dagdrømming, og kjører til målet på «autopilot», fordi underbevisstheten vet hvor du skal og kjenner ruten, og du lurer på hvordan du kom deg dit, når du kommer ut av Alfa, og tilbake i Beta. Den våkne bevisstheten din vil allikevel reagere om det skulle dukke opp en fare, fordi det ubevisste og det bevisste sinnet samarbeidet alltid i det skjulte.

Når hjernebølgene våre er i Theta (4 – 8 HZ), er de langsommere enn i Alfa, og det kan i denne tilstanden oppleves som om du slapper dypt av, eller at du er i en lett søvn (transe).

Når hjernebølgene våre er i Delta (1 – 3 Hz), er de svært langsomme, som i en dyp og drømmeløs søvn, og din våkne bevissthet er helt fraværende.

«Visse du at underbevisstheten din rommer så mye som ca. 95% av din totale bevissthet? Det betyr at ved å bruke kun viljestyrken på å endre fokus, samarbeider du kun med ca. 5% av sinnet ditt, og endringer ved kun å bruke viljestyrken, vil ta lang tid i de fleste tilfeller, er tidkrevende og ofte faller man tilbake i de gamle mønstrene igjen etter en periode. Så de varige endringene, gjøres i underbevisstheten, hvor uvaner og uheldige mønstre, altså fastlåste nevrologiske koblinger, løses helt opp, og så dannes det nye sunne koblinger / mønstre, via terapi».

For å beskrive dette ytterligere, kan vi si at når de raske hjernebølgene er tilstede (Beta), er du i rask og våken aktivitet, men her kan du også være stresset, urolig og føle deg utrygg eller overveldet.

I Alfa opplever du at du er avslappet, rolig og trygg. Dette er gjerne det første stadiet av avslapningsfasen, i behandling med hypnoterapi.

Når du har oppnådd tilstanden Theta, kan du begynne å bli behandlet via blant annet hypnose, eller hypnoterapi, da er du i en så avslappet tilstand, at alle dørene til din underbevissthet står på vidt gap. Det er i denne tilstanden det ubevisste sinnet er mottakelig for gode omprogrammeringer, av fastlåste nevrologiske koblinger, som ikke lenger tjener til noe godt (uvaner). Så bygges det opp nye sunne og bærekraftige nevrologiske koblinger, via terapi (gode, sunne handlingsmønstre).

Delta, som er de tregeste hjernebølgene, produseres når vi sover dypt, gjerne i søvnstadie 3 og 4.
I denne søvnfasen er man vanskelig å vekke, da sensorisk stimuli her er helt blokkert.

Velkommen til en hyggelig prat om hjernens evne til å omprogrammeres.
Jeg håper å høre fra deg i forhold til spørsmål du eventuelt måtte ha, eller i forhold til våre behandlinger. Vi har taushetsplikt, og følger strenge etiske retningslinjer, og er medlem hos Norges Landsforbund av Homøopraktikere.

Ta kontakt her for gratis Kartleggingssamtale
Stor klem fra Karina Olivia